Vi har efterhånden lavet en del indlæg med produkter fundet på eBay. Vi handler selv mange ting på eBay og kan se at det også vækker stor opmærksomhed hos vores læsere. Vi har fået en del forespørgsler på både bloggen og privat om eBay, vi har derfor valgt at lave denne guide.

Hvad er eBay? EBay er international side for salg og auktioner, der formidler kontakt mellem købere og sælger. EBay minder en del om Trendsales, men den er bare større og mere international. På eBay er det muligt at købe fra private, men størstedelen af sælgerne er erhvervssælgere. På eBay er det både muligt at købe vare til fast pris (også kaldet Køb nu) og via auktioner – hvor det højeste bud vinder. Bemærk at hvis man byder på en auktion er buddet bindende.

For at handle på eBay skal du have en profil. Når du er logget ind på eBay er det muligt at gemme annoncer, se dine egne vurderinger, tidligere handler osv. Paypal er det mest brugte betalingssystem på eBay, men kræver du opretter dig på paypal.dk. Det er nemt og sikkert at oprette sig på paypal. Paypal kan tilknyttes din bankkonto i din almindelige bank. Køber og sælger får aldrig hinandens konto oplysninger. Skulle der mod forventning opstå problemer med handlen er det muligt at trække penge tilbage. Paypal er utrolig servicemindet.

Når du handler på eBay skal du være opmærksom på hvor sælgeren kommer fra. Dette kan have stor betydning for pris, leveringstid og risiko for told og moms. Handler man på ebay.co.uk er det muligt at vælge at sælgeren skal være inden for EU. Når du handler med sælgere udenfor EU, er der er risiko for at blive taget i tolden, hvis varens værdi er over 80kr plus fragt. Ubegrænset indenfor EU Udenfor EU er reglerne: Over 80 kr: 160kr i importgebyr og 25% i moms. Fragt er ekslusiv. Over 1150 kr: Det ovenstående samt told (toldprocenten kan variere alt efter hvilken vare det er).

Brug evt toldberegner for at se hvor meget det vil komme til at koste dig.

Når du leder efter noget på eBay, kan du både søge det i søgefeltet eller ved en udvidet søgning. Når du søger i søgefeltet får du bare alle de resultater der passer med søgeordet. Er det noget bestemt du leder efter, kan det være en fordel at bruge den udvidet søgning.

Før du handler hos en sælger, anbefaler vi du tjekker op på følgende:

Sælgers vurderinger – Også kaldet feedback. Her kan du se tidligere køberes erfaring med den pågældende sælger. Har du haft en god erfaring med et køb, er det også en god ide at give en vurdering af handlen.

Farver, størrelser og antal – Man kan godt kan komme ud for at en sælger har flere forskellige størrelser eller farver på den pågældende annonce. Sikr dig derfor du har valgt den rigtige.

Pris på varen – Her kan du se den samlet pris for varen. Husk at køber du for over 80 kr. plus fragt er der risiko for at den bliver taget i tolden. Bemærk nogle annoncer er prisen incl. porto, ved andre annoncer bliver portoen lagt oven i beløbet. De eventuelle fragtpriser er som regel angivet lige under varens pris

Efter handlen
Når du har handlet, modtager du e-mails fra både eBay og Paypal, vi anbefaler at du benytter Paypal. Når du har modtaget din vare, er det god skik at vurdere sælger. Vent med at vurdere handlen til du har modtaget varen. Da eBay er en international side kan der godt sidde sælgere fra f.eks. Kina. Her kan leveringstiden godt være lidt længere.

Er det sikkert at handle på eBay?

Ligesom der på mange andre handelssider kan være brodne kar, kan man også risikere dette på eBay. Handler du via paypal er du godt sikret. Desuden går eBay meget op i at hjælpe deres brugere og er hurtigere til at lukke eventuelle snydere. Vi har handlet på eBay igennem flere år og har kun oplevet god erfaring. To gange er en pakke forsvundet, men dette er straks blevet løst ved tilbagebetaling eller ny vare tilsendt. Sælgerne går meget om i at køberne skal have en god oplevelse.

OBS! På eBay er der en del kopivarer. Husk derfor at bruge din sunde fornuft når du handler.