Rejsen er bestilt, pas, rejseforsikring, sommertøj osv er der styr på. Men der mangler en ting: Nemlig en kuffert. Ved sidste rejse blev kufferten ødelagt i lufthavnen, så derfor er en ny tiltrængt. Uanset hvor du skal hen, om det er en weekend hos dine venner, tre dage på kursus, ti dage på skiferie eller tre uger i sydens sol, så kræver enhver rejse en ordentlig kuffert, for at blive vellykket.

At købe en ny kuffert er ikke altid en nem procedure. For hvordan finder man lige den rette kuffert der opfylder ens behov.? Og behovene kan være mange og forskellige fra person til person:

-Skal det være en blød eller en hård kuffert? Er det ene bedre end det andet?

-Hvor mange hjul? 2 eller 4?

-Den skal være let, men samtidig stærk

-Skal den være praktisk indrettet med lommer eller bare helt simpel?
Blød eller hård kuffert? Ja der er fordele og ulemper ved begge dele. Fordelen ved den hårde skal kuffert er at tingene ligger bedre beskyttet i forhold til slag og stød. De hårde kufferter er som udgangspunkt lavet som to lige store dele, som giver et bedre overblik når kufferten skal pakkes. Ulempen ved den hårde kuffert er at de mange gange tungere end de bløde med mindre man vælger en at letvægtskufferterne lavet i curv-materiale fra Samsonite. Fordelen ved den bløde kuffert er at de somregel er lidt mere fleksible i materialet, som gør det lidt nemmere at presse ekstra i. Den bløde kuffert har oftest en eller flere lommer både på inder- og ydersiden og er derfor nemmere at organisere.

Hvor mange hjul? Størstedelen af alle de kufferter/trolleys der bliver produceret i dag er med 4 hjul. De 4 hjul gør det nemmere at manøvre rundt med kufferten, plus man skåner ryggen. Når man kører med 2 hjul bærer man noget af vægten selv. Dog skal man være opmærksom på at de 4 hjul oftest er bedst hvor der er et plant terræn. Rejser man steder med ujævnt terræn er 2 hjul at foretrække. Husk også når du vælger kuffert at kigge efter kvaliteten og størrelsen på hjulene. Gummi hjul er at foretrække fremfor plastik hjul.

Letvægtskuffert? De senere år er flyselskaberne begyndt at fokusere mere på vægten af den bagage der checkes ind. Der skal i dag ikke meget overvægt til før det udløser gebyrer. Det kan derfor være en fordel at købe en kuffert der ikke vejer så meget. Men husk at jo flere lommer, hjul og diverse kufferten er udstyret med, det er alt sammen noget der vejer.

Når du køber større kufferter, vær da også at opmærksom på ikke at købe dem alt for store. Nogle flyselskaber har begrænsninger på hvor store kufferterne må være. Ved de selskaber der har begrænser er det må kufferterne maksimalt måle 158 cm. Målet findes ved at ligge højde, dybde og bredde sammen.

(indlægget kan indeholde affiliatelinks)

TASKEHOLIC
taskeholic@gmail.com
TASKEHOLIC giver dig tips om hvor du med fordel kan købe den taske du lige nu er på udkig efter. TASKEHOLIC er siden hvor du kan finde inspiration til dit kommende taskekøb hvad enten det er en skoletaske, rygsæk, arbejdstaske, toilettaske, kuffert eller en hel anden type taske. Det er også på TASKEHOLIC du finder vejledning om, hvordan du bedst behandler dine tasker og hvad du skal være opmærksom på, når du køber en taske.